Pezik (pazı) mıhlaması (giresun)
Malzemeler:
1 bağ pezik (pazı)
3 adet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4 adet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan sıvı yağ
karabiber
tuz.
Hazırlanışı:
Pezik yıkanıp, ayıklandıktan sonra doğranarak, haşlanır ve süzülür. İnce doğranmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Buna haşlanmış pezik eklenerek karıştırılır. Tuzu ve karabiberi atılır. Üzerine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kırılır. Pişene kadar hafif ateşte tutulur
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |