Siron (giresun)
Malzemeler:
1 kg. yufka
1 baş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 kase [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
bir kaşık tereyağı
tuz.
Hazırlanışı:
Yufkalar ince rulo biçiminde sarılır, 3-4 cm. uzunluğunda kesilir. Kesilen parçalar bir tepsiye dik olarak (kesilen yerler üste gelecek biçimde) dizilir. Üzerine bolca [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dökülür. Yoğurdun üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir ve servis yapılır.
Not: Tereyağı çabuk donduğu için yerken dökülmelidir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |