1 kg un, 1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
yarım kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı karbonat,
tuz ve su
İçi için:
250 gram orta yağlı kıyma
2 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
2 çorba kaşığı aspir
2 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
3 su bardağı su
Tuz ve karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Geniş bir kapta unu, zeytinyağı ve yoğurdu, 1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı, yarım kahve fincanı sirkeyi, 1 tatlı kaşığı pudra şekerini, 1 tatlı kaşığı karbonatı, tuzu ve yeterince suyu karıştırın. Özleşene ve biraz sert bir hamur elde edene dek yoğurun. Böreğin iç malzemesi için tavaya 250 gram kıymayı alın. Kısık ateş-""' te sürekli karıştırarak, yan yarıya kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Küçük küçük kestiğiniz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı ekleyin. Soğan pembeleştiğinde ve kıyma kavrulduğunda 2 çorba kaşığı pirinci ve aspiri (aktarlarda bulunur) ilave edin. 1-2 dakika çevirdikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Hamuru hazır yufka büyüklüğünde ve fazla ince olmayacak şekilde açın. Fincan tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlağın yarısına, hazırladığınız içten bir miktar serpin. Diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını, çatal ile bastırarak, şekil verin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp, servis yapın.