6 kişilik
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım su bardağı
yeşil mercimek
2 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3-4 adet kurutulmuş dolmalık kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı
tatlı kırmızı toz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çorba kaşığı tarhun otu
Tuz
Aşurelik buğdayla,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]u akşamdan ıslatın. Birkaç su yıkadıktan sonra buğday ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]u tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Üzerine kapak örterek, dinlenmeye bırakın. Ertesi gün biraz su ilavesi ile ağır ateşte pişirin. Malzemeler yumuşayınca yıkadığınız mercimekleri ekleyin. Halka şeklinde doğradığınız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave edin. Mercimekler piştikten sonra yıkadığınız ve küçük parçalar halinde kestiğiniz kurutulmuş dolmalık kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ekleyin. Birkaç
dakika sonra tuzu ve salçayı ilave edin. Çok kısık ateşte pişirin. Küçük bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Kızdırdıktan sonra yarım çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. Sonra çorbanın üzerine ilave edin. Son olarak 2 çorba kaşığı tarhun otunu çorbanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın.