Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ekim 2010, 15:12   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baklava (gaziantep)




Baklava hamuru:
5 kahve fincanı un
3/4 kahve fincanı su
2 tane[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 kahve kaşığı nişasta
İçine:
1 bardak sadeyağ
200 gr Antepfıstığı
1/2 bardak toz şeker
Şurubu:
2 bardak toz şeker
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hamur tahtasının üzerine iyice silindikten sonra ayıklanmış Antepfıstığı konulur ve toz şekeri serpilerek iyice karıştırılır. Sonra bunların üstlerine merdane ile bastırılır ve ezilir, bir tabağa alınarak bir tarafa bırakılır. Hamur tahtasının üzeri iyice silinir ve kuruduktan sonra un elenir, ortası havuz şeklinde açılarak buraya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırılır, tuz serpilir su ilâve edilir. Sonra hepsi karıştırılıp, yuğrulur, hamur yapılır. Hamur yuvarlamak suretiyle uzatılır, çaprazlayıp yeniden yuvarlayarak 15 dakika yuğrulur.
Sonra hamurun üzerine nemli bir bez örtülerek yarım saat dinlendirilir. Süre dolunca hamura zeytinyağı sürülür 15 dakika aynı şekilde yoğrulur ve hamur uzatılarak 8 eşit parçaya kesilir. Her bir parça yassıltılır ve hepsinin üzerine nişasta serpilir ve hepsi birbirinin üzerine oturtulur, istiflenir. Sonra hamurlar birer birer alınarak merdane ile tabak çapında açılır, üzeri nişastalanır ve önceki gibi nişastalanıp istif edilir, 20 dakika dinlendirilir.
Sonra hamurlar teker teker alınarak merdane ile vurulup biraz daha büyütülür. Bu iş her hamur için 2 - 3 kez tekrar edilir. Sonra hamurlar hep nişastalanmak suretiyle açılıp üst üste oklavaya sarılır, tahtaya yayılır, nişasta serpilir ve böylece hamurlar iyice büyütülür ve üst üste hamur tahtasıa yayılır.
Tepsi iyice yağlanır ve yufkalardan biri tepsiye döşenir yarım kaşık yağ gezdirilir ve böylece yufkaların yarısı tepsiye döşenir. Yufkaların üzerine ezilmiş olan şekerli Antepfıstıkları yayılır ve yeniden yufkalar döşenerek her yufka yağlanır. Sonra yufkanın üzerine de kalan yağ gezdirilir. Yufkalar bastırılarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va biçimi kesilir ve tepsi orta ısıdaki fırına sürülür. Bir saat pişirilir. Baklava pişerken bir tencereye su, toz şekeri ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu konularak ateşte karıştırılmak suretiyle 15 dakika kaynatılır, sonra ılınmaya bırakılır. Baklavalar pişince tepsi fırından alınır ve ılındıktan sonra bir fırça ile üzerine hafifçe yağ sürülür, sonra da ılık, koyu şurup azar azar dökülerek içirilir. Bundan sonra da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]valar tabaklara alınarak servis yapılır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver