MALZEMELER
1 kg. tüm antepfıstığı içi,
650 gr. şeker,
50 gr. bal,
300 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
YAPILIŞI
Bir miktar suyun içerisinde şeker eritilip bal ilave edilerek karıştırılır. Bu karışıma Antep fıstığı içi katılarak tahta kaşıkla sakız kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Yağlanmış mermer üzerine karışım boşaltılır ve merdane ile düzleştirilir. İstenilen sekil bıçakla kesilerek verilir. Daha sonra şekiller
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ya batırılıp tavalara dizilerek, üzerindeki
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kuruyuncaya kadar dinlenmeye bırakılır.