Malzeme
Duru Köftelik Bulgur 1 su bardağı
Su 1/2 su bardağı
Soğan 1 orta boy
Sarımsak 3 diş
Kırmızı taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 orta boy
Kıyma (orta yağlı) 2+1/2 su bardağı
Nane 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6
YAPILIŞI
Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılır. Diğer taraftan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur ve yıkanır. Soğan rendelenir. Sarımsaklar çok ince kıyılır yada ezilir. Kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yıkanır, çekirdekleri temizlenir ve çok ince kıyılır .Bulgura kıyma,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kırmızıbiber, nane, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur. Şişlere bütün olarak geçirilerek ızgarada
pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. (Halıcı 1991)
NOT: Gaziantep yöresinde yaygındır.