Lor dolması (erzurum)
2 bardak bulgur
500 gram çökelek (lor)
Yeteri kadar evelik veya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprağı
2 adet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
Tuz
2 kaşık margarin
Az [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kaymağı
Soğanları ince ince kıyın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Diğer tarafta bulguru pilav gibi pişirin. Kavrulan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lara [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], bulgur ve lor ilave edin. Sonra iyice karıştırın ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapraklarını dolma gibi sarıp tepsiye tek kat dizin. Fırına verip biraz üzerleri kızarmaya yakın çıkarın. Tereyağını kızdırıp üzerine dökün ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la yiyin.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |