Mıhla (kemaliye erzincan)
Malzeme:
1 kilo kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 adet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr. kavurma
biraz yağ
tuz.
Yapılışı:
Kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ayıklanarak ay şeklinde doğranır. Tuzlanarak yağda iyice öldürülür. Kavurması konur sonra geniş ve yayvan bir tepsiye alınarak yayılır. Üzerine istenirse tek tek istenirse çırpılmış olarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gezdirilir. Fırına verilir, piştikten sonra sıcak servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |