İçindekiler:
100 gr Banvit
Kırmızı Dana Kıyma
1200 ml
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu
1 çorba kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
50 gr erişte
150 gr taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
(kibrit çöpü ebatlarında kıyılmış)
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
50 gr
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
10 sap maydanoz (ince kıyılmış)
10 sap dereotu (ince kıyılmış)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Tarif:
• Kıymaya tuz ve karabiber serpip, iyice yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.
• Piliç suyunu
hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Karıştırarak salça, erişte, taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], köfteler ve sarmısağı katın. Ateşi kısıp,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin.
• Yoğurdu hafifçe karıştırarak, yavaş yavaş çorbanın suyundan akıtıp, sulandırın. Sulandırılmış yoğurdu yavaş yavaş akıtarak çorbaya ekleyin.
• Tereyağını ısıtıp, naneyi ekleyin ve 1-2 dak. ısıtmaya devam edin.
• Çorbaya maydanoz ve dereotunu serpin. Tereyağlı naneyi gezdirerek servis yapın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.