Malzemeler:
1 kilo et
Tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 sivri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2-3
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sıcak su
Kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],karabiber ve tuz
Yapılışı:
Bir tencerede et suyunu çekip,hafif kızarana kadar
pişirilir. Üzerine doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karabiber ve salça ilave edilir. Etle birlikte iyice kavrularak üstünü iki parmak örtecek kadar sıcak su ilave edilir. Kabuklu diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar içine atılır. Et pişinceye kadar kaynatılır. Pişen etler bir güveç kabına alınır. Etin suyu kevgirle güveçteki etin üzerine süzülür. Patlıcanlar soyulur ve halka şeklinde doğranarak biraz kızartılır. Kızartılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar güveçteki etin üzerine yerleştirilir.Patlıcanların üzeri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le süslenir. Üzerine kabukları soyulmamış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dişleri serpiştirilir.
Biber ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler pişene kadar kaynatılır.