GEREKLİ MALZEME
1 kilo
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] budu
2 bardak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 kaşık yağ
Yarım kaşık saİça
Yeterince tuz
Su
Maydanoz
Karabiber.
YAPILIŞI
1. Önce
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ayıklanır. Parmak dayanacak kadar tuzlu suda ıslatılır.
2. Et dört parçaya bölünür, sekiz bardak suda haşlanır, biraz tuz konur.
3. Tekrar kaynatılır, pişince suyundan alınır.
4. Bu parçalar üzerine bulamaç kıvamına getirilen salça sürülür. Elektrikli kapaklı ızgara üzerine konur, her tarafı nar gibi kızartılır veya etlere salça sürmek sureti ile
fırında da kızartılabilir.
5. İki bardak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], dört bardak et suyu ile
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pilavı pişirilir. Üzerine kızartılmış yağ dökülür, pilav demlendirilir.
Büyükçe servis tabağına demlendirilmiş pilav düzenlice dökülür, üzerine kızartılmış etler sıralanır. Hepsinin üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber serpilir. Servis yapılır.