İyice yetişmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler bir çuvala doldurularak,
temiz bir yerde suyu sıkılır. Sıkılan suya, Şıra denir. Şıra bir
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ana doldurularak ateşe konur. Burada yeterince, özel pekmez toprağı ilave edilir. Bir taşım kaynatılır ve dinlenmeye bırakılır. Şıranın içine katılan toprak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]anın dibine oturduktan sonra şıra bir kapla pekmez tavasına alınır. Burada üç dört saat yüksek hararetli ateşte pişirilir. Bu arada
kırmızı köpük gözüktükten sonra sürekli olarak savrulur. Pekmez kıvamına gelince ateşi söndürülür. Böylelikle pekmez hazırlanmış olur.