Fasulye turşusu (trabzon)
Malzeme
Fasulye
Su
Tuz
Sarımsak
Yapılışı
Taze yeşil [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ayıklanarak yıkandıktan sonra kılçıkları alınarak tekrar yıkanır. Bir tencereye kaynar su doldurularak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler kendi rengi sararana kadar bekletildikten sonra çıkartılır. Çıkartılan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler büyük bir tepsiye doldurularak soğumaya bırakılır, iyice soğuduktan sonra bir küp içerisine doldurularak su, tuz ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konularak üzeri asma yaprağı ile kapatılır. Malzemelerin suyun içinde kalması için üzerine bir ağırlık konulur.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |