Malzeme
Hamsi 1000 gram
Tuz 3 tatlı kaşığı
Soğan 2 orta boy
Domates 2 küçük boy
Yeşil sivri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6 orta boy
Zeytinyağı 3/4 su bardağı
Salça 1 yemek kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Su 3 su bardağı
Kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6-8
YAPILIŞI
Balıkların başı kopartılarak içi
temizlenir, kılçıkları çıkarılır ve yıkanır. Süzgece alınıp bir tatlı kaşığı tuz serpilerek karıştırılır. Diğer tarafta
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Domates ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler yıkanır.Domatesler küçük küp şeklinde ,biberler ise halka şeklinde doğranır. Tencereye
yağ,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler konur,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar pembeleşinceye kadar kavrulur.Domates ilave edilip 3-4 dakika pişirilir,salça ve bulgur eklenerek karıştırılır, sıcak su dökülür,kaynayınca tuz ve kırmızıbiberilave edilerek önce orta,sonra hafif ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirilir. Cam fırın kabı yada kenarlı tepsi yağlanır,hamsilerin sırtları tepsiye gelecek şekilde tepsinin dibine ve kenarlarına dizilir. Pilav, balıkların üzerine döşenir. Pilavın üzeri,hamsilerin sırtı dışa gelecek şekilde kapatılır.Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Servis tabağına ters çevrilerek sıcak olarak
servis yapılır. (K.K.Usta)
NOT: Doğu Karadeniz Bölgesi yemeklerindendir. Tarif Trabzon'dan alınmıştır. Bazı yörelerde "İçli Tava" olarak da bilinmektedir. Hamsili Pilav çoğunlukla iç pilav ile yapılır