6 adet kışlık kuru yufka
2 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 paket tereyağı (250 gr)
1 su bardağı su
Şerbet için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kuru yufkaların üzerine su serperek yunmuşatılır. Ortadan ikiye katlanır, uzunlamasına
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konur, rulo yapılır. İlk rulo gül börek gibi kandi etrafında sarılır ve yuvarlak tepsinin ortasına konur. Diğer yufkalar da aynı şekilde rulo yapılır. Ortadaki yufkanın kenarlarına sararak tepsi doldurulur. Üzerine eritilmiş ve ılıtılmış tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.