Malzemeler
1 kg. un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı don yağı (iç yağ)
1 su bardağı
yeşil mercimek veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
100 gr. Haşhaş
1 baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Unu, tuzu ve ılık suyu katarak hamuru yoğururuz. Hamuru yoğurduktan sonra sofra boyu açarız. Onu yağ ve haşhaş ile yağlarız ve rulo şeklinde katlarız. Katladıktan sonra tekrar lokma lokma keseriz. O lokmaları da dikdörtgen şeklinde açarız. Diğer tarafta haşladığımız mercimeği kaşıkla ezeriz. İçine yağda kavurduğumuz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı ve tuzu, karabiberi de katıp hepsini karıştırırız. Dikdörtgen şeklindeki hamura bu içten koyup katlarız. Onu yağladığımız tepsiye dizeriz. Tekrar üzerine yağ sürüp fırına göndeririz.