Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ekim 2010, 11:56   #2
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Adana Yöresel Yemekleri




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEME LİSTESİ
Köfte harcı için;
3,5 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
200 gr yağsız kıyma
1 su bardağı un
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Sosu kin;
6 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]un suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
2 orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İç harcı için;
1/2 kg orta yağlı kıyma
1 çay kaşığı tuz
5 baş orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay karabiber
250 gr tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası

YAPILIŞI
Sıcak suyla ıslatılan bulgur, tuz, karabiber, kimyon ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçasıyla yoğurulur; kıyma,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve un ilavesiyle yoğurulmaya devam edilir ve köfte hamuru elde edilir.
Başka bir tencerede iç için hazırlanan kıyma suyunu çekinceye kadar pişirilir; çok ince kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir. Suyunu çekince tuz, karabiber,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, tereyağı ve kırmızıbiber katılarak iyice kaşığı tuz kaşığı karabiber kaşığı kırmızıbiber kavrulur, soğumaya bırakılır.
Yoğurulmuş olan köfte hamurundan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınır, el ıslatılarak içi açılır. Açılan köftelerin içine 1 tatlı kaşığı iç harcından konulduktan sonra köfteler tekrar kapatılır ve avuçta yuvarlanır. Aynı hamurdan bir yemek tabağı kadar da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde minik köfteler yapılır. Et suyu bir tencereye konulur, sırasıyla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu, tuz ve karabiber ilave edilir. Kaynamaya başlayınca minik köfteler atılır.
Bir tavada eritilen yağa rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve salça konularak kavrulur, nane eklenir. Hazırlanan sos kaynayan köftenin içine katılır. Servise yakın içli olan büyük köfteler de atılarak 10 dakika kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.

----------

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEME LİSTESİ
400 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] böbreği
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Soğan salatası için;
4 adet orta boy beyaz kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı sumak
1 demet maydanoz
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]un suyu

YAPILIŞI
Böbrekleri ortalarından koparmadan kesin. Zarını çıkarıp atın. Bıçakla uzunlamasına birkaç yerinden çizin. Böylece[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin içi de pişecektir. İsterseniz yağlı kısımlarını da temizleyebilirsiniz.
Kömür ızgarasını hazırlayın. Böbrekleri ızgarada önlü arkalı pişirin. Pişmesine yakın tuz ve kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i serpiştirin.
Diğer taraftan,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salatasını hazırlamak için; kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ikiye bölüp yarımay şeklinde ince ince doğrayın. Üzerine tuz, sumak ve kırmızı pulbiberi serpiştirip ovalayarak yumuşatın. Salatayı servis tabağına aktarıp üzerine incecik kıyılmış maydanozu serpiştirin. Son olarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunu da gezdirin.
Böbrekleri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salatası üzerinde sıcak sıcak servise

----------

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEME LİSTESİ
10 adet kurutulmuş dolmalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
10 adet kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
750 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardağı haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
4 baş orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
8 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI
Kuru dolmalık malzeme bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün yumuşayan dolmalık malzemenin suyu süzülür. Yeniden su ilavesiyle 10 dakika haşlanarak süzülür.
Kıyma,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], bulgur, ince doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, tuz, karabiber ve kırmızıbiber bir kapta karıştırılır.
Dolmalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu karışımla doldurularak tencereye dizilir. Dolma az su konularak pişirilir.
Sos hazırlanırken önce yağ eritilir, dövülmüş sarmısak biraz kavrulur. Salça, nane ve nar ekşisi katılarak 5 dakika pişirilir.
Pişmiş dolmaların üzerine döküldükten sonra 15 dakika daha birlikte kaynatılarak servis yapılır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver