[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:
300 gr. tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
4 su bardağı un
Yapılışı:
Yağ eritilir biraz soğuduktan sonra pudra şekeri ilave edilip çırpılarak yağ beyazlatılır. Azar azar un ilavesi ile kıvamı gelinceye kadar yoğrulur. (Elin içerisinde yuvarlandıktan sonra ortasına hafifçe bastırılınca kenarlarından biraz çatlarsa kıvamı gelmiş demektir.) Hamuru küçük
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadar yuvarlaklar yapıp papatya şekli verilerek soğuk fırına koyup 150 C de 15 dakika pişirilir. Piştikten sonra fırın kapatılır ve soğuyuncaya kadar fırında bekletilir. Fırından çıkarılınca üzerlerine 2 yemek kaşığı pudra şekeri serpilerek servis
----------
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeleri
1 su bardağı mercimek
2 su bardağı un
1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı tuz
1 ad.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
nane
pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
Yapılışı
Yumurta, un ve su karıştırılarak hamur haline getirilir. Oklava ile açılarak küçük şeritler halinde kesilir. Bir tencerede
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağ ile birlikte kavrulur. Nane ve pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konulur, su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya önceden pişmiş mercimek ile hamur eklenerek pişmeye bırakılır. Sıcak servis yapılır.