Cevap: ~*yaşayanlar anlattı - İŞKENCE.
Dehşet veren olayları tekrar okurken, kendimi her ne görüşten olursa olsun şiddete ve hayvanca muameleye maruz kalan insanların yerine koydum. Tüylerim ürperdi, ağzım açık kaldı, dilim değil beynim, tüm organlarım uçukladı gibi sözler kullanmayacağım çünkü ben daha okul çağındayken Türkiye gerçeklerinin, geçmişinin farkındaydım. Şimdiki modern çağın, modernize özentisi gençleri bir çok şeyin farkında değil. Daha çok okuyup, daha çok öğrenmeleri gerekiyor. Mesela ben bu yazıyı okurken kimyasal değişimler yaşadım. Ağzıma sopa sokup, dişlerini sık diye bağıran faşist komutan hayal ettim. Daha sonra o sopayı ağzımdan çıkarken dişlerimle girdiği sürtünme sonucu dişlerimin kırıldığını hissettim. Acıydı. Yediğim yemeğin içindeki balgamları hissettiğimi mi söyleyeyim? Yoksa b*k dolu tuvaletlerde çırılçıplak süründüğümü mü? Susuz bırakıldığımı mı? Daha başka kelime yazamama mı? Hayretler içinde kalıyor insan. Daha ne yazayım ki, geçmişini bilmeyen bir toplumun geleceğide olmaz. Bu gerçekleri hepimizin bilmesi lazım, teşekkürler paylaşım için. Duyarlı ve gerçekçi paylaşımların devamını bekliyorum. |