Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ekim 2010, 11:46   #2
toXic
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ircservices toplu editte nickserv/main.c hatası

Arkadaşlar hata almazsanız boşuna irc editlemeyin hata almak istemiyosanız telneti sadece oper eklemek modul kurmak için kullanin. Örneğin ben bu noktaya geldi isem bir hatayi 100lerce kez yapmış olmam nedeniyledir. Yolun başında olmana rağmen yine kod yazmiyor olsan bile eklerken bile en az hata yapman bile senin için bir +'dir. Arkada yeni nesil'in geliyor olmasi ( bi kaç kişi bile olsa.. ) çok güzel birşey.

Hatana gelince; 2 kez aynı fonksiyonu kullanmissin. ( nick_is_services_oper )

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
if (stricmp(ni->nick, ServicesRoot) == 0) { send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s :%s Services Root Administrator (SRA)", u->nick, ni->nick); } else if (nick_is_services_admin(ni)) { send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s :%s Services Administrator (SA)", u->nick, ni->nick); } else if (nick_is_services_oper(ni)) { send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s :%s Services Operator (SOP)", u->nick, ni->nick); } else { send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s Kullanicisinin Yonetim seviyesi yoktur.. (USER)", u->nick); }

Bilgi gönderimin böyle olsun..

if (nick_is_services_oper(ni)) send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s :[ xxxxxxxx.Net ] - %s rumuzlu kullanici size (/Nickserv INFO) komutunu uyguladi. Isinize yarar diye dusunduk.", ni->nick, u->nick);

Bunu ayrı kullanmana gerek yok zaten o fonksiyonu bir kere kullanmissin.
Su sekil kullanabilirsin;

f (stricmp(ni->nick, ServicesRoot) == 0) { send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s :%s Services Root Administrator (SRA)", u->nick, ni->nick); send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s :[ xxxxxxxx.Net ] - %s rumuzlu kullanici size (/Nickserv INFO) komutunu uyguladi. Isinize yarar diye dusunduk.", ni->nick, u->nick); } else if (nick_is_services_admin(ni)) { send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s :%s Services Administrator (SA)", u->nick, ni->nick); send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s :[ xxxxxxxx.Net ] - %s rumuzlu kullanici size (/Nickserv INFO) komutunu uyguladi. Isinize yarar diye dusunduk.", ni->nick, u->nick); } else if (nick_is_services_oper(ni)) { send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s :%s Services Operator (SOP)", u->nick, ni->nick); send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s :[ xxxxxxxx.Net ] - %s rumuzlu kullanici size (/Nickserv INFO) komutunu uyguladi. Isinize yarar diye dusunduk.", ni->nick, u->nick); } else { send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s Kullanicisinin Yonetim seviyesi yoktur.. (USER)", u->nick); }

Bu sekilde hatan düzelecektir. ( syntax hatasi yapmis olabilirim malum yeni kalktık. )

Msn burc vs. olayına gelincede;

if (ngi->msn) notice_lang(s_NickServ, u, NICK_INFO_MSN, ngi->msn); if (ngi->yas) notice_lang(s_NickServ, u, NICK_INFO_YAS, ngi->yas); if (ngi->burc) notice_lang(s_NickServ, u, NICK_INFO_BURC, ngi->burc); if (ngi->sehir) notice_lang(s_NickServ, u, NICK_INFO_SEHIR, ngi->sehir);

Bunlari böyle kullanirsan bildiriler tr.l de olmali. tr.l ye bugune kadar ben hiç girmedim girmeyide önermem.

if((ngi->sehir!=NULL)) { send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s Kullanicinin SEHRI : \2%s\2", u->nick, ngi->sehir); } if((ngi->yas!=NULL)) { send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s Kullanicinin YASI : \2%s\2", u->nick, ngi->yas); } if((ngi->burc!=NULL)) { send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s Kullanicinin BURCu : \2%s\2", u->nick, ngi->burc); } if((ngi->facebook!=NULL)) { send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s Kullanicinin Facebooku : \2%s\2", u->nick, ngi->facebook); } else { send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s \2 Kullanici, Profil Bilgisi girmemis..", u->nick); }

Ben bu şekil kullaniyorum info'da göstermesi için.

Ayrıca msn burc kullancaksaniz IRCServices PROFİL Basliğindakini kullanin.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver