Fırında Sebzeli Tavuk
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 adet kemiği ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü
1 adet patlıcan
1 orta boy soğan
2 orta boy patates
4 adet çarliston biber
2 orta boy domates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı biber salçası(Acılı yada acısız, size kalmış.)
Fırın kabınızın üstünü kaplayacak kadar dilim kaşar peyniri
Tuz, kırmızı biber
Yapılışı: Tavuğumuzu tavuk sote parçaları kücüklügünde doğrayıp, sıvıyağ, tuz, ve biber salçasını arasına katıp yoğuruyoruz. Dinlenmeye bırakıyoruz. Patatesleri küp küp doğrayıp, bol kızgın yağda kızartıyoruz. Patlıcanları pijama şeklinde soyup küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yemeklik boyda doğruyoruz ve havucu halka halka dograyıp ikisini bir arada kızartıyoruz ve kızarttıgımız bütün malzemeleri bir süzgeçe koyup yağlarını bırakmaları için bekliyoruz. Soğanları yemeklik boyda doğrayıp az sıvı yağ ile ölene kadar kavuruyoruz, üzerine dinlendirdigimiz tavugu döküp karıştırıp kapagını kapatıyoruz. Tavuk suyunu bıraktıktan sonra domates salcasının tamamını katıyoruz. Tavuk suyunu cekene kadar pişiriyoruz. Bir borcam tepsiye alta sebzeleri, üstüne tavukları onun üstüne de domatesleri halka halka keserek yerleştiriyoruz. üzerine ister salcalı su yapın(ki ben öyle yaptım) ister salcasız su dökün, suyunda tuzu alması açısından tuz serpin ve 150 derece fırına verin. 20 dakika sonra üzerine kaşar dilimlerini serpin, kızarmasını istediğiniz dereceye kadar bekleyip cıkartın.
(ben dalmışım biraz fazla kızarmış Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. )
Yanınada marketlerde satılan eriştelerden vardı onu yaptım, güzel ikili olmuşlardı. Affiyet olsun. |