Vitamin ve Mineral Deposu Balık!
Vitamin ve Mineral Deposu Balık! Barbun: Tekir ile çok karıştırılan bu balığı, temmuz ve ekim ayarlı arasında yemelisiniz. Tekir: 4 mevsim yenilebilecek bu balığın en lezzetli zamanı, barbun gibi temmuz ve ekim arasındadır. Kefal: Sonbahar, kış ve ilkbaharda lezzetlidir. Kefal kirli suları seven bir balık olduğundan, nerede tutulduğu önemlidir. Aksi takdirde sağlık açısından tehlikeli olabilir. Karagöz: her mevsimde yenebilen bir balıktır. Özellikle mayıs ve temmuz ayları haricinde daha yağlı ve lezzetlidir. Dil Balığı: Yerli balıklarımızdandır. Ege ve Akdeniz’de bolca tutulur. Her mevsim yenebilir. En lezzetli zamanı ise, kasım ile şubat ayları arasındadır. Çipura: Her mevsimde yenebilen balıklardandır. Lüfer: Eylül ortasından ocak sonuna kadar zamanı vardır. Çinekop: Mevsimi kısa süren balıklardandır. Eylül ve aralık ayarlı arasında lezzetlidir. Levrek: En güzel zamanı kış mevsimindedir. Ülkemiz denizlerinde 20 ile 60 cm arasında boyları olur. Hamsi: Yaz aylarında yağsızdır. İstavrit: Marmara’da 15-20cm, Ege’de 30 cm civarında olur. 10 cm altındakilere kıraça denir. Her mevsimde bulunur ancak lezzetli zamanları kasım ile şubat ayları arsındadır. Sardalya: Kuzey Ege’de bolca yakalanan sardalyanın en lezzetli olduğu zaman, temmuz ile ekim ayları arasıdır. Palamut: Eylül başından şubat ayının ortalarına kadar lezzetle yenebilir. Bu mevsim biraz yağlı olduğundan tavasını yapmanız tavsiye edilmez. Kalkan: Her mevsim avlanan balıklardandır. Bütün sene boyunca yenebilir. En lezzetli zamanı ocak ile mart arasındadır. |