Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Eylül 2010, 20:05   #2
Luis
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ALEVİ'LER Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine ( AIHM ) Başvurmaya hazırlanıyor!

Avrupayı örnek alan, AB'ye girmek için ayıptır söylemesi bir yerlerini yırtan liderler keşke şu yazımı okuyabilselerdi. Farketmez, düşüncelerimi bu yazıyı okuyacak bir Türkiyeli ile paylaşabiliyor olmamda güzel, hiç bir kişinin hürriyetine hiç bir ortamda müdahale edilmemesi dileğiyle elbette. Gelelim konuya, ne diyordum? AB'yi örnek alan, onun gibi olmak isteyenlere Alevi-Sunni ayrımcılığını sormak istiyorum. Böyle bir ayrım var mı bu ülkede? Benim beynim uçukluyor artık olanlara, o yüzden bilmiyorum, hatırlamıyorum hiç birşey...
AB'yi geçtim. Dünyadaki hristiyanlar çoğunlukla ikiye ayrılıyor. Aslında onlar 5-6 mezheb kolunda ayrıma gidiyorlar gitmesinede işin güzel tarafı herkese eşit özgürlük, eşit haklar veriliyor. Katolik ve ortodoks mezheblerini yakından bilirsiniz. Ayrım var mı? Yok. Dinlerini yaşama özgürlüğü var mı? Var. Anlatmak istediğim bu. Ayrım vardır ayrım vardır hani. Bizdeki faşizan ayrım, terbiyesizlik resmen. Gündemde KPSS sorularının cemaatler tarafından birilerine sızdırıldığı söyleniyor ve oldukça güçlü iddialar var. Bu cemaatler neyiyle ünlü? Dini bütün, namazında niyazında hayırlı işleriyle değil mi? Yahu sen milyonlarca gencin hakkını yiyorsun be utanmaz, ne hayrıymış bu? Müslümanlık bu mudur? Değildir. Müslüman olmaktan utanacak mıyım yahu ben bu ülkede? Bu ülkede yaşamaktan utanmak istemiyorum, dinimden, dilimden, ırkımdan... Öyle şeyler oluyor ki, resmen genç insanlar isyan etmiş durumda. Yahu düşünebiliyor musunuz, 22-23 yaşında ben dağa çıkmayayım da ne yapayım diyor? Benim ülkemde iş yok, aş yok, hak yok, adalet yok... Gelde ağlaşma beraber... KPSS olayından şuraya bağlamak istiyorum sözü; Kutsal kitabımızda der ki '' İnanmayanlar özgürdür ve seninle eşittir. '' Ben bu ülkede dine inanmayana ya da farklı dine inanana, farklı mezhebden olana da insan ve eşit statü muamelesi yapıldığını sanırdım daha bebekken. Derdim ki, yaşamak güzel şey olsa gerek, büyüyeceğim. Lanet olsun büyüdüğüm güne. Ve alevi meselesine geleyim bu bağlamda baktığımızda, zaten alevilik şudur; Bir mezhebdir alevilik. Nasıl doğmuştur? Hz.Muhammedin torunlarını haksız ve adaletsizce katledenlere isyan ederek, o canların gidişine ağlayarak, hak arayarak ve haklarının verilmemesinden dolayı doğmuştur. Tamamen islam dini içindedir alevilik. Hedef aynıdır, gidiş farklıdır. Neden farklı olmuştur? Yezid ve onun gibi düşünen müslüman görünümlüler sayesinde... Güçlüydüler çünkü, dedikleri oluyordu ve hak yiyorlardı. Günümüzdeki tabloda aynıdır. Ne olursan ol, yine gel demiş Mevlana. Unutmayın, insanca yaşamak için daha çok özgürlük, daha çok adalet. Başka türlü bir yaşamı benimsediğimizde geriye dönüp baktığımızda pişmanlıkları duyacağız.

Konu Luis tarafından (01 Eylül 2010 Saat 20:40 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver