Cevap: Referandumda neyi oylayacağız?
Uuuuu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kısa süreliğine geldim hemen çıkacağım birazdan. Birkaç cümle kurup dilbilgisi pratiği yapıp gideceğim arkadaşlar. Cümlelerime çok şaşırmayın ve bana kızmayın olur mu? Özellikle CanDostu, glu ve BeLinay. Umarım beni anlarsınız Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Okurken de her cümleme ayrı bir önem bağışlayın. Birgün gelecek ve kendi kendinize şu cümleyi kuracaksınız. "Meğer evet veya hayır dememiz hiç mi hiç önemli değilmiş ama evet deseydik pişman olmayacaktık." Ne maddeler geldi geçti bu milletin gözünün önünden. Merak etmeyin ne millet sahipsiz, nede devlet. Devletin sahibi millettir, milletin sahibi devlettir. Milletin anası vatan, babası devlettir. Devletin gerçek büyükleri milleti ezdirmez. Türk milletinin kaderinin evet veya hayırla değiştirilmesi mümkün değildir. Yok efendim harici gizli kapaklı maddeler de eklenmiş, yok efendim Kürt federasyonuna evet diyoruz gibi asılsız nağmelere aldırış yapmayın. Şahsım, ideallerim ve prestijim açısından bugüne kadar herhangi bir siyasi parti yandaşı olmadım. Olmak istesem de bugün buna değecek bir parti göremiyorum. Oy kullanmadım, kullanmayacağım, kullanamayacağım da. Dolayısıyla bu tip yerlerde veya sivildeki muhabbetlerde her zaman sahip olduğum "genel" görüşlerimi belirtmişimdir. Ayrıca, ayrıca, ayrıca... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Buraya dikkat edin lütfen. Bu anayasa değişikliğini hükümet yapmıyor, bu hükümetin zamanında yapılması daha uygun görülüyor. Diyeceksiniz ki bunlar kim? Herşeyin cevabını da bilmeyin Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Şuandaki anayasa zaten birgün değiştirilmek üzere sisteme konulmuş olan anayasaydı. Yakın tarih sayfalarını açmaya lüzum var mı? Bunları hatırlarsınız herhalde. Zamanı gelmiştir ve anayasa olması gerektiği gibi hem güncel hemde oluşturucu hale getirilecektir. Bakıyorum da evet diyenler başbakanın kaşı gözü için, hayır diyenler ana muhalefet liderinın kaşı gözü için diyorlar. Hatır meselesi gibi oldu bu. Ben her iki liderden da yana değilim fakat söylemeliyim ki CHP stratejik hata yapmıştır. Sadece iki madde üzerinden bir takım akılcı oyunlar yapsaydı AKP hükümetine büyük bir darbe indirebilirdi. Bu şansını kaçırdı ve bu yetenek şuanda CHP'de mevcut değil. Bunu ne eski liderleri nede yeni liderleri yapabilir. Bence CHP liderlerini gözünüzde fazla büyütmeyin. AKP'yi alaşağı edebilmek için sadece akıl değil, güç de gereklidir. Şuanda ülkede AKP'yi aklı ve gücüyle alaşağı edebilecek bir siyasi parti mevcut değil. Bu güç tek bir teşkilata aittir. Devlet teşkilatı. Şahsım olarak hayır demek için birçok sebebim var. Fakat bütün bu sebepler tarihteki bir takım yaşanmışlıklardan ötürü ortaya çıkar. Çünkü AKP hükümetinin tepeden tırnağına kadar oluşum ve yürürlülüğünde en başından beri mutlaka hain çatlaklar var. Bunları kimi zaman devlet temizlemiştir, kimi zaman da AKP'nin kendi kontrol mekanizması. Geçmişi örnek alıp geleceğe bakmak gerekir. Evet demeyecekseniz gidip hayır oyu kullanmanıza da gerek yok. Boşuna gitmiş olursunuz. İleride pişman olmak istemiyorsanız ya evet deyin yada oylama yapmayın. Son sözüm olarak söylemek istiyorum ki yazdığım her cümleye soracağınız sorunun cevabı yine bu postun içerisindeki başka bir cümlede mutlaka var. Beni doğru anlayacağınızı umuyorum... |