Cevap: Referandumda neyi oylayacağız?
Baykal güzel demiş evet. Ancak şu var CHPde sancılı bir dönem yaşandı ve bu dönemden cıktıktan sonra Baykal'a ve baykalcılara karşı bir tasviye operasyonu başladı. Egerki Baykal bu kararlılıklla Devam etseydi veya Baykaldan sonra gelenlerde baykalla aynı düşünce yapısını paylaşsalardı o maddeler değişebilirdi diye düşünüyorum. Ancak Baykaldan Sonraki CHP Referandum'a karşı katı bir tutum takındı. Bunun en acık örnegi AKP ile görüşmek istemiyerek gösterdiler. Egerki O gunlerde Kılıcdaroglu partide Önder Savdan daha etkin olsaydı o görüşme gercekleşirdi diye düşünüyorum. Değiştirilmek istenen Maddelerden Anayasa Mahkemesinin yapısı ile ilgili olan madde cidden düşündürücü ama tatmin edici bir madde. Hem Milletin meclisi hemde Cumhurbaşkanı ve Yök'ün gönderdigi bir Üye ve kendi içlerinden sececekleri üyeler olacak. Bu maddedeki muhalif olunan konu sanırım Cumhurbaşkanın secim hakkı. Artık hayırlısı olsun ama yinede tek maddeyle hayırcılık yapmak bence yanlış olur. Kılıcdaroglu Hayır oyu isterken keşke Baykaldan biraz daha aktif faydalansa. Bence cok pasif kalıyor referandumdan cok Genel secim mitingi yapıyor.. |