Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ağustos 2010, 04:55   #7
Cappystarjoe
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: mIRC Scripting'e yeni baslayacaklara oneri/tavsiye

mIRC bir programlama dili değil elbette ama programlama mantığının öğretilebileceği bir platform. Hiçbir programlama bilgisi olmayan birine, en basit şekilde hiçbir server, dahili başka bir program vs. kurmadan öğretilebilecek bir şey. Fizik okudum, üniversitede sırf programlama mantığını öğrenelim diye, Fortran gösterdiler. mIRC bildiğim için gözüm kapalı dinledim dersleri hatta anlattım diyebilirim.

2007 yılı itibariyle ilgilenmeyi-uğraşmayı bıraktım ve PHP'ye yoğunlaştım. Konuyu açan kişinin de değindiği gibi, mIRC tecrübesi olanlar sadece PHP'ye değil, birçok dile daha kolay uyum sağlayacaktır.

mIRC için harcadığım zamanlara hiç üzülmüyorum. Onlar gerekliydi. Emek gerekliydi. Emek harcanıp birşeyler meydana getirebilmenin, araştırmanın, öğrenmenin ne demek olduğunu öğrenince, bunu diğer diller için de uygulamaya başlıyorsunuz. mIRC için mirc.hlp ne demekse, PHP için de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] o demek. mIRC'ı öğrenmek için mirc.hlp'i nasıl arşınladıysak, PHP öğrenmek için de php.net'i arşınladık. mIRC ister istemez bir tecrübe idi ve PHP için hiç de acemi değildik. Neyi nerede arayacağımızı ve işlerin nasıl yürüdüğünü biliyor gibiydik, çoğu şeyi tahmin etmek ve bulmak daha kolay oldu ve şimdi düşünüyorum da, hiç mIRC bilmeden direkt PHP öğrenmeye kalksaydım, şimdiden çok daha farklı bi konumda olurdum. Daha eksik olurdum.

mIRC'ı öğrenmeye çalışırken, o vesileyle mIRC dışında da çok şey öğrendik. mIRC ile uğraşmasaydım o birçok şeyi belki de öğrenemezdim. Hepsini tek tek anlatamam ama mesela Socketları öğrenirken, HTML protokolünün ne demek olduğunu da gördüm. mIRC ile başlayıp çoğu zaman mIRC dışında uğraştığımız şeyler oldu, hepsi mIRC sayesinde oldu...

Şimdilerde hala kullanırım yeri geldiğince. Tabi sohbet için değil. mIRC'ın çekirdek kısmı için. Zamanlayıcıya ihtiyaç duyduğum zamanlarda, belki js ile halledebileceğim bir meseleyi mIRC ile yapmak sanki bana daha pratik, hızlı ve kolay geliyor. Mesela mIRC'ın timer'ını, socket'ını kullanıp forumumda konu açabiliyorum. IRC için yapılan botları, şimdi web siteleri için üretebiliyoruz...

Marifet diye anlatmıyorum tabi ya da öyle bilin hiç sorun değil. Belki çok klasik cümleler kurdum veya çoğunuza yapmacık bile gelebilir ama mIRC bir efsane
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ben ve birkaç arkadaşım hala bu efsaneyi ara sıra da olsa, (sohbet veya irc için değil) yaşıyoruz.

mIRC'a başlayacaklara şunu söyleyebilirim. Öncelikle bizim zamanımızdaki zevki alamassınız bunu bilin. (ne yazık ki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
) Çünkü IRC bitti, kalmadı. Yazacağınız kodları veya scriptleri heyecanla bekleyenler olmayacak. Yazdıklarınızı büyük ihtimal sadece siz veya 3-5 kişi görebilir, kullanabilir. Zaten şimdi mIRC'a başlasanız bile bir zaman sonra bıkacaksınız eminim. Şu zamandan sonra anlamsız gelme ihtimali çok fazla.

Başlayın veya başlamayın diyemem. Belki tahmin edemeyeceğim katkıları da olabilir. Ki ben bunu anlattım yukarıda. O yüzden içinizden geliyorsa muhakkak uğraşırsınız zaten, bunu kimse engelleyemez. Canınız sıkıldığında da bırakın gitsin...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver