Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ağustos 2010, 13:05   #1
Çevrimdışı
Feronia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye Usame Bin Ladin’in hedefinde




Türkiye Usame Bin Ladin’in hedefinde


El Kaide lideri Türkiye’yi hedef aldı

El Kaide örgütünün iki numarası El Zevahiri, 2 hafta içinde yayınladığı ikinci ses kaydında yine Türkiye'yi hedef aldı.



Davos’ta Başbakan Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e “Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” diyerek toplantıyı terk etmesi ve Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinde İsrail komandoları tarafından düzenlenen baskın Türkiye’nin Müslüman dünyasında büyük sempati toplamasını sağladı. İlk kez Filistin başta olmak üzere birçok ülkede Türk bayrakları dalgalandı, Erdoğan’ı öven şarkılar şiirler yazıldı. Arap basınında laik ve modern Türkiye’nin Müslüman dünyasının yeni lideri olabileceğine ilişkin yazılar çıktı.
20 dakikalık ses kaydı
Tabi bu durum İslam dünyasının liderliğine oynayan ve bir şeriat imparatorluğu hayali peşinde koşan El Kaide’yi rahatsız etti. Uzun süredir ortalarda görünmeyen Usame Bin Ladin’in liderlik ettiği örgütün iki numarası Ayman El Zevahiri, dün yayınladığı 20 dakikalık ses kaydında aynı 15 gün önce yaptığı gibi bir kez daha Türkiye’yi ve Türk hükümetini hedef gösterdi. “Türkiye Müslümanları öldürüyor” iddiasında bulunan Zevahiri, Türkiye’nin İsrail’e kınama mesajları vermesine rağmen bu ülkeyle ekonomik ve askeri işbirliğini sürdürdüğünü ileri sürdü ve Türk halkına, “Hükümetinize baskı yapın, Yahudi devletiyle ilişkilerini kessin. Afganistan’da evleri yakan, Müslümanlar’ı öldüren NATO güçleriyle birlikte hareket etmekten de vazgeçsin“ çağrısında bulundu.
Varlığına tehdit görüyor
Zevahiri, daha önceki ses kaydında da Başbakan Erdoğan’ı Filistin’e ordularını gönderen Kanuni Sultan Süleyman ile kıyaslamış ve “Kanuni ordularını gönderirken Erdoğan sadece yardım gemileri ile göz boyuyor” ifadesini kullanmıştı. Amerika menkezli prestijli düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü’ne göre 2010’da sadece iki mesaj yayınlayan ve bunların ikisinde de Türkiye’yi hedef alan El Kaide örgütü, Türkiye’nin yükselişini kendi varlığına yönelik bir tehdit olarak görüyor. Enstitü tarafından, “El Kaide’nin sürpriz düşmanı” başlığıyla yayınlanan raporda, şeriatçı El Kaide’nin laik Türkiye’yi kendisine yeni düşman olarak seçtiği vurgulandı.
Türkiye’ye 3’üncü sözlü saldırısı oldu
El Kaide ilk olarak 2006’da Zevahiri’nin yayınladığı ses kaydıyla Türkiye’yi hedef aldı. Zevahiri Erdoğan’ın sözde İslamcı olduğunu, ABD’nin AKP hükümetine laikliğe uyduğu için izin verdiğini iddia etti. 4 yıl sonra Ağustos’un başında yayınlanan kaydın ardından dün yayınlanan mesaj örgütün Türkiye’ye 3’üncü sözlü saldırısı oldu


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan