Muzlu Sarma Tatlısı
Muzlu Sarma Tatlısı Malzemeler, 1 litre süt 1 paket pötibör bisküvi 1 paket margarin (250 gram) 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet orta boy muz Hazırlanışı, Orta boy tencereye margarini alıp kısık ateşte eritin. Süt, un ve şekeri ilave edip karıştırın. Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Orta büyüklükte tepsiye muhallebiyi döküp soğuması için bekletin. Bisküvileri mutfak robotundan geçirip un haline getirin. Muzların kabuğunu soyup çatalla ezip püre haline getirin. Soğuyan muhallebiyi orta büyüklükte dilimler halinde kesin. Her bir dilim muhallebinin bir tarafını un haline getirilmiş bisküviye batırın. Muhallebinin tam ortasına 1 tatlı kaşığı püre haline getirilmiş muz koyun. Muhallebi dilimini rulo şeklinde sarın. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapın. Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun. |