Cevap: IF Mutfak´ta
Karadeniz Usulü Fırında Patatesli Balık
Malzemeler:
Arzuya Bağlı Patates(Bir Veya İki Olabilir)
İnce Doğranmış Soğan
Bir Çay Kaşığı Karabiber
Bir Orta Boy Domates (Dilimli)
1 Tane Limon (Çekirdekleri Ayıklanmış)
Yarım Kilo Hamsi Balığı(Kılçıkları Ayıklamadan Serin)
Yapılışı:
Tepsimizi Öncelikle Güzelcene Silip Temizliyoruz.Sonra Yarım Kilo Hamsi Balığımızı Tepside Oval Düzeni Sağlayacak Şekilde Dizmeye Başlıyoruz.Balıklarımızı Dizdikten Sonra Soğanlarımızı Küp Küp Yada Çubuk Şekillerde Doğrayıp Balıklarımızın Üzerine Aynı Şekilde Yayarak Serpiştiriyoruz.Bir Yandan ,Patateslerimizi Dizerken Karabiberide Ekiyoruz Unutmadan .Tabiki Limon ile Domateslerimizde En Son Olarak Süslemek İçin Ayırıyoruz ve Onları da Kusursuz Bir Şekilde Diziyoruz.Ayrıca Balığın Lezzetini Arttırması İçin Buna Benzer Tadlar Mutlaka Gereklidir.(Örn:Kimyon,Limon ve Soya Sosu gibi) .Balıklarımıza Bütün Malzemelerimizi İlave Ettik. Sonra En Fazla 200 Derecede Isıtılmış Fırına Atıp Balıklarımızı Kurutmadan Pişirip Soguduktan Sonra Servise Sunuyoruz.Afiyet Olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. üc defa güncellendi bakın bakalım beğendinizmi yemeğimi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır! Toprak Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
Konu Right tarafından (09 Ağustos 2010 Saat 02:00 ) değiştirilmiştir.
|