Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Haziran 2010, 00:03   #8
Difuzyon
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: spamfilter snotice Yadım

O karmakarışık diye belirttiğin kullanımı "en başından sonuna kadar" kavraman gerekiyor.Hatta bu sana yetmeyecektir,daha çok bilgi edinmen ve epeyce araştırma yapman gerekiyor.Elbette pratikte denemeler yapıp kendine bir metod geliştirmende gerekecektir.

Mesela ben kendime bir metod geliştirdim.Puzzle dizmek gibi,her parçayı uygun noktasına monte edip aradan istediğim parçayı(aradığım boyutlara uyan kısmı) çıkarabiliyorum.

O kısacık satırı yazmak "yokmu yahu ßunun açıkLamasını yapacak yardımsever ßirisi ?" demek kadar basit değil.(Ayrıca yazı karakterin hiç hoş değil bunu düzeltmeni tavsiye ederim).Tam aksine güzel ve keyif alıcıdır yeter ki araştırmacı olalım.

if $regex(dify,$1-,/\x28\w+\s(\S+)\x21.+\x40.*\x29/) {

Satır açıklaması : dify isimli Regular Expression'un belirtilen kısmında(ki $1- e tekabül ediyor,puzzle'ın bütünü diyorum buna) \x28 ise ( karakterinin 16'lık bazına denk geliyor,$base identifier'ini araştırabilirsin. \w+ ise a'dan z'ye 0'dan 9'a kadar ve _ karakterini içeren Karakter grubudur(from yazısı yerine bunu aldım). \s 1 karakter boşluk bir diğer deyişle $chr(32)'ye eşittir.İşte puzzle'ın içinden çıkarmak istediğim kısım \S+ içende herhangi bir boşluk içermeyen kelime\rakam\karakter haznesi yani aradığın Nick kısmı tam olarak bu.Dikkat edersen onu (\S+) parantez içine aldım.Kodun alt kısmındaki $regml(dify,1) ile sonucu görüntülemek için.\x21 ise ! karakterinin 16'lık bazını ifade eder. .+ herhangi bir harf\rakam\karakter\boşluk dizininin süregelen devamı demektir.\x40 @ işaretinin 16'lık bazını ifade eder. .* birden çok karakter dizininin süregeleni.Son olarakda \x29 ise ) işaretinin 16'lık bazıdır.

Bu ilk mesajımda belirttiğim üzere yöntemlerden sadece bir tanesi.Daha farklı bir yöntemde uygulayabilirdik.Regex konusu senin için çok erken olabilir,biraz daha kendini geliştirirsen daha iyi kavrarsın.

Kodun açıklaması sende bir hayal kırıklığı yaratmasın,gayret gösterirsen sende başabilirsin.Bu ve benzeri konularda yardımımı asla esirgemem.

Hoşça paylaşımlar dilerim...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver