Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Haziran 2010, 08:19   #10
Shadow
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Onlar bize ozensin ..

Yaşlı veya çok hasta bir yakınınızla hastaneye gittiğinizde, sizin önünüze binbir türlü zorluk çıkarıp, insan hayatını hiçe sayan ülke Türkiye... (Hiç olur mu öyle şey demeyin, allah korusun bir yakınınızı hasta fakat canlı olarak hastaneye getirip, Türkiye'nin sağlık sisteminden dolayı cenazesini götürürseniz anlarsınız.)

Zenginin gül gibi yaşadığı, fakirin süründüğü ülke Türkiye...

Okuyan insanın hak ettiği değeri görmediği, her geçen süre zarfı içinde beyin göçlerinin arttığı ülke Türkiye...

Eşsiz tatil bölgelerimizde, yabancı turistler sudan ucuza fiyatlarla tatil yaparken, yerli turistlere bu imkanları kısıtlayan ülke Türkiye...

Bunlara benzer bir sürü olumsuz özellik sayabilirim. Tabi güzel vatanımızın olumlu özellikleride yok değil. Yurt dışındaki gibi soğuk değil vatandaşlarımız, cebinde 1 liran olmasa bile aç veya açıkta kalma ihtimalin çok düşük. Bu tip insanlara sahibiz, bu yüzden hiçbir ülke bizim ülkemizin yerini tutamaz, fakat ne yazıkki sadece manevi anlamda bu böyle.

Bu arada sizin gibi düşünüp, Türkiye'ye temelli olarak döndüklerinde üzülen ve yurt dışını özleyen birçok insan tanıyorum. Almanya'da kaldığım süre boyunca, askerdeymişim gibi şafak saydım ama Türkiye'ye geri döndükten sonra Almanya'yı çok aradım diye çok dil döktüler. Keza yakın zamanda yine böyle bir olaya rastladım. Almanya'dan Türkiye'ye temelli yerleştiği için sevinçten havalara uçup, aradan 1 buçuk ay geçtikten sonra (birkaç gün almanyaya geri dönüş yapıldı.) Türkiye'de olduğu için hüngür hüngür ağladılar.

Yurt dışına çıkmaya hevesli gençlerin hepsinin daha çok para kazanma umudu olduğunu sanmayın, neler var neler... Yani siz diyorsunuz, almanyada yaşamayan bilemez. Biz diyoruz Türkiye'de yaşayında görün. Hani bir atasözümüz vardı, kibarcası nasıl olur bilmem ama "bekara hanım boşamak kolay" tarzı bir sonuca doğru gider bu düşünceler (:

Lütfen yazdıklarımı, mesajınıza yönelik eleştiri olarak algılamayın. Sadece düşüncelerinize katılmıyorum. Çünkü kıyaslanan durum şu anki Türkiye ile Avrupa'nın durumu.

Konu Shadow tarafından (06 Haziran 2010 Saat 08:28 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver