İsrail Yardım Konvoyuna Saldırdı
Flaş...İsrail yardım konvoyuna saldırdı İsrail askerleri yardım gemilerine operasyon düzenledi. Operasyon sırasında 16 kişi yaşamını yitirdi. 30 kişi de öldü. İsrail'de özel bir televizyon kanalı, İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısında en az 16 kişinin öldüğünü bildirdi. "10" adlı özel İsrail kanalı, İsrail askerlerinin, kendilerine direnenlere ateş açtığını belirtti. Kanal, saldırıda İsrail askerlerinden ölen veya yaralanan olup olmadığın konusunda bildi vermedi. Edinilen bilgiye göre saldırı uluslararası sularda meydana geldi, henüz İsrail'in kara sularına girilmemişti. BAŞBAKANLIK'TA KRİZ MASASI İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere müdahale etmesi üzerine Türkiye, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi'yi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıyor. Türkiye'nin sert bir tepki vermesi bekleniyor. Başbakanlık'ta bir kriz masası oluşturuldu. Türkiye gelişmeyi yakından takip ediyor. Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Brezilya'dan ABD'ye geçmekte olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuyu yakından takip ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü bilgilendirdi. Yardım gemilerinden doğrudan bilgi akışının devam ettiği, gelişmeler hakkında arama kurtarma merkezinden kriz masasına ulaşan bilgilerin değerlendirildiği kaydedildi. |