Arkadaşlar bir konuyu dile getirmek istedim..Anlatayım öncelikle..
Geçen gün Arkadaşlarla Istanbul Üsküdar salacak tarafında bir yere gittik oradan topluca dönüyoruz..Otobüse bindik paralarımızı verik tam şoför makamının arka camında ´Bu araç Domuz Gribine Karşı Dezenfekte edilmektedir´aynen böle yazıyordu..Gel gelelim ki madem domuz gribi die bir vaka yoktu neden dezenfekte ediliyordu..He vardıda neden o kadar gizlediler sonradannn A evet bir kaç kişi de öldü dediler acaba Bu bir tezat değilmi..Bu birinci örnektii..
Başbakan diyorki Kriz bizi teyed geçti..Yine günlük hayatımdan bir örnek Çalıştığım 3 senelik firma kocamann ERKA kazan kepenk kapattı neden Kriz yüzünden..Dönememe tabiri vardı piyasa bilenler bilir dönemedi kapattı..Likitideye sıkıştı v.s Banka kredileri ödeyemez oldu..E hadi bu büyük firmaydı bahane etti diyelim..Geçen gün baktım ki bakkal amcam devir acilen satılık yazmış neden diye sordum..E kızım kriz kötü öldürdü bizi dedi..Eğer kriz bizi teyed geçti ise bu esnaf ve piyasanın hali Bu da bir tezatlığa örnekti...
Evet en güncel konulardan biri Sigara İçilmez bilmem cezası da şu kadar yok içene bu kadar içirtip göz yumana bu kadar yasayı çıkartan kendileri değilmi evet Sonra birde kalkıp bilmem ne gecesinde Bilmem ne sahış(bu milletvekili mi bakanmı belediye başkanımı ne ararsan var cinsten) elinde sigara ohhh püfür püfür içiyordu..Buda bir tezatlık..
Belediyeyi örnek gösterelim kendi içimizde örgütlerimizden yani kuruluşlara en güzel örnektir devleti oluşturmaya başlayan pramitlerin ortalarında yer alır ve büyük bir kısmı kaplar..Belediyeler özelleştirildi artık çöp toplama işini yüklenen görevliler bile Taşeron elinden gelseler Belediye başkanınıda Taşeron yapacaklar..Gel gelelim burdaki ince tezatlığa bu örnekten çıkarak ülkede ki bir çok devlete ait birimi özelleştiren bu devlet en önemli Telekominikasyonculuğa da el attı bilirsiniz reklamları bile var artık 118 18,80 bilmem ne hangisi yahu diyesi geliyor insanın hepsi arkadaşlar..Nereye varacaksın bunlarla diyorsanız..Ben ülkemin tek bir toprağını bir malını vermem diyen adamlar bugün ellerinden gelse Anıtkabiride özelleştirecek..Buda bir tezatlık değilmidir..Bugün telekomu elektriği ...yarında Denizimi toprağımı havamı bile satar..Tezat tezattt..
İhaleciler biz değil kızımız oğlumuz dış kapımızın dış mandalına dahi kıyak geçmeyiz diyenler..ATv tv oğluna..Belediyedeki ihaleleri damatlarına..Bilmem nerdeki kermesleri karısına kızına verdiler..Yok artık bu kadar da tezatlık dergibisiniz duyar gibi
oldum ama böle içler acısı..
Bunlar sadece bir kaçı ilk bakışta göze çarpan en çok çarpıcı örnekler..Ya saman altındakiler..Ya ince elenip sık dokunup çaktırmayanlar..Ya göz boyayıp yapılanlar..Ya bazısı kimisi susturularak ele geçirenler felan filan..Gözü yaşlı asker anaları elindeki bilmem kaç liralık elektrik parasını düşünürken nasıl ödeyeyim diye onlar özel santral yapımına izin verdiler..Fakirim Rıza abimm suyunu nasıl ödeyeceğini düşünürken Adamlar Nerdeyse denizlerimizde de petrol arasınlar hatta çıkarabilirler diyecek durumdalar..Sözün kısası Nereye gidiyor bu düzen Bu nasıl bir doğru sihniyet Nasıl durumdur..Ki
Her doğru söylüyoruz dediklerinde Var bir TEZATLIK!!!
yazı bana aittir..Made In ÜLKÜ