Rakı Kavun
Ya rakıyı sosyetik yapmayın kokteylmi olur" dediğinizi duyar gibiyiz. Rakı Türkiye'ye özel ve ilginç bir alkol. Ama rakı bazı diğer karışımlarla birleştiği zaman enfes bir tat ortaya çıkıyor. Malzemeler
-5cl Rakı
-2d Kavun likörü
-1cl Kavun şurubu
-Buz Hazırlanış Öncelikle kokteyli hazırlamak için miksere ihtiyaç olduğunu belirtelim. Öncelikle 1 dilim kavun alın ve servis yapar gibi kavunları kesin. Kestiğiniz kavunları miksere boşaltın ve üzerine 5cl rakı 2d de kavun likörü ilave edin. Elinizde varsa lcl kavun şurubu veya 1 yemek kaşığı beyaz şeker ile 5 adet küp buzu karışıma ekleyin. Ardından mikseri yaklaşık 3 dakika kadar bir süreyle çalıştırın. Elde ettiğiniz karışımı margarita bardağına koyun ve 2 adet pipet takın. Pipet olmasının sebebi kırık buzların pipeti tıkama ihtiyacı. Bardağın kenarına varsa halka olarak kesilmiş misket limonu takın ve ardından misler gibi için. |