Cevap: Deniz Baykal - Kamer Genc Raund 1
Bazı konularda birbirimize taş atmak yerine dogrular üzerinden uzlaşmanın dogru olacagı kanısındayım. Gecen gün yaşanan tartışmalar-boş muhabbetler- sonrasında artık bu tarz konulara cok ateşli yorumlar yazmamaya karar verdim. Nedeni cok acık Hepimiz Olaya Taraftar gözü ile bakıyoruz. Bizler Taraftar maskemizi cıkarmadan olayı yorumluyamıyoruz. Bu Sebepten dolayı birimizin dogru dedigini digerimiz kabul etmiyoruz. "Münazaralarda şu vardır ; Bir grup diger gruba argümanını kabul ettirmek için ugraşır ve oyunun galibi olmak ister ,diger grup ise elindeki tüm kozları oynayıp oyunu kendi lehine cevirmek ister. Ve Sonucta bir grup diger gruba üstünlük saglar" Bu örnegi vermemdeki sebep sizlerin tartışmaları sonucsuz ve boşa lakırdı mahiyetinde benim gözümde. Cünkü dogruları veya haklı olannın haklılıgını kabul etmediginiz sürece sizlerin tartışmaları kimseye fayda saglamaz ve zaman kaybından öteye gidemez. İlla Sizin Tuttugunu takıma veya partiye laf söylendi diye karşı cıkmak yerine bir konuya bakın dogrumu yanlışmı ona göre yorumlayım. Ama şu acık ve net bir şekilde belirteyimki ; Hiç birimizde bu objektiflik yok. Ben Objektif'im diyen insannın samimiyet'inden şüphe duyarım. Ama şunuda belirtmek lazım ; Temiz kalpli arkadaşlarımız samimi olmaya calışan arkadaşlarımızda var illaki ancak onlarda bir yerde duygularına ve düşüncelerine yenik düşüyorlar... Ben objektif'im desem sadece kendimi kandırmış olurum. Ancak benim diger kişilere göre farkım herkesten birşey kapmak istememdir sadece üstün körü tartışmalarda bulunmuyorum. Karşımdaki insanlarn dogrularınıda düşünüp kendi süzgecimden geciriyorum ve eger dogru ise onlarınkini kabulleniyorum. Yanlış insan'ı ileri götürmez hatta geriye iter. Dogru ise insan'ı herzaman yüceltir... Sözün özü ; İçimizdeki taraftarlık duygusunu cıkarmadan burada isterseniz 100 sayfa yorum yazın birbirinize asla ve asla üstünlük saglıyamazsınız sadece ve sadece Zaman kaybı yaşar birbirinize kin duyarsınız. Bunun aksini iddia eden varsa buyursun oda kendi Tez'ini ortaya sürsün... Saygılarımla, |