Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mayıs 2010, 23:44   #43
Shadow
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Deniz Baykal - Kamer Genc Raund 1

Boshluq Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.)) Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli.

Shadow bir profesörden alıntı yapmış, beyefendi kasete göre birleşme olmamıştır demiş. Bu ülkede, ak denilene kara diyecek onlarca profesör var. Bundan emin olun.

Anlamadığım Baykal 'böyle bir olay yaşanmamıştır' demiyor da, neden birileri onun adına olayı yalanlıyor ? Baykal'ın dediği olayın komplo olduğu. Halbuki 'böyle birşey olmamıştır, o bayanla aynı ortamda o şekilde bulunmadım' diye kesin bir açıklama yapması gerekmez miydi ? Yapmadı/yapamadı.

Merhaba Boshluq, ben zaten profesörün veya CHP tarafında herhangi birinin dediği doğrudur demiyorum. Sadece ortada kanıtlanmamış bir olay söz konusu ve bu olay kanıtlanmadan ağır ithamlarda bulunmanın doğru olmadığından bahsediyorum.

Ayrıca anlamadığınız noktaya değineyim. Sayın Baykal bu konuyla alakalı bir şiirden bahsetmişti, o şiirin kendisini ve şu an yaşanan durumları anlattığını ifade etmişti. Suskunluğumun sebebini şiirde bulabilirsiniz anlamına getirmeye çalıştı. Eğer o şiiri bulabilirsem paylaşırım veya haberlerde dinleyipte şiiri temin edebilen biri varsa paylaşabilir. Yani böyle bir şey yaşanmamıştır demiyor diye suçlu ilan edilmemesi gerektiğini şiir gerçekten çok güzel anlatıyor.

Bir de şu var tabi, sayın Baykal'ın bu durumu doğru düzgün bir şekilde açıklamayıp istifa etmesi başka planlar peşinde olduğu şeklindede yorumlanabilir. Sonuçta oldukça duygusal bir memleketin insanlarıyız ve göz önünde olan insanların yapmış olduğu ayıplar Türk insanı tarafından çok kolay bir şekilde ört bas edilebiliyor. (Kendi mahallenizde bir erkek ile bir bayan nikahsız yaşarsa edilen kötü laflar ve özel hayatlarına bu şekilde devam eden çoğu Türk ünlülerinin baş tacı edildiği gibi.)

Bakarsınız bu şekilde davranması seçimlerde kendisine daha fazla oy getirebilir. Tabi bunlar olasılık, konu hakkında yorum yapılması kadarda doğal bir şey yok ama kanıtlanmamış bir şey hakkında olumsuz yorum yapmak suçlama ve iftira kapsamına girer. Olumsuz yorum yapabilirsiniz ama düşüncelerinizin aksine bir sonuç çıkarsa yüzünüz kızarır. Benim derdim bu, yoksa şu doğru söylüyor, bu yalan söylüyor gibi bir iddiam yok.

--------------

Şiiri buldum...

"Çevrende herkes şaşırsa,
bunu da senden bilse,
sen aklı başında kalabilirsen eğer,
herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır,
hem kendine güvenirsen eğer,
bekleyebilirsen usanmadan,
yalanla karşılık vermezsen yalana,
kendini evliya sanmadan
kin tutmayabilirsen kin tutana.
düşlere kapılmadan düş kurabilir,
yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer,
ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir,
ikisine de vermeyebilirsen değer,
söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz,
kandırabilir diye safları, dert edinmezsen,
ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz,
koyulabilirsen işe yeniden.
döküp ortaya varını yoğunu,
bir yazı turada yitirsen bile
yitirdiklerini dolamaksızın dile
baştan tutabilirsen yolunu
yüreğine sinirine dayan diyecek
direncinden başka şeyin kalmasa da,
herkesin bırakıp gittiği noktada,
sen dayanabilirsen tek
herkesle düşüp kalkar erdemli kalabilirsen,
unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken
dost da düşman da incitemezse seni
ne küçümser ne büyültürsen çevreni
her saatin her dakikasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyi ile dünya önüne serilir
üstelik oğlum, adam oldun demektir."

Şair: Rudyard Kipling
Tercüman: Bülent Ecevit

Konu Shadow tarafından (12 Mayıs 2010 Saat 23:58 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver