Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Mayıs 2010, 23:30   #15
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bir Kasette Dündar'dan...

ηιℓуα♥ Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ruj sana bi soru sormak istioyrum. namus iki bacak arasi deil demissin.. Evet Dogru bir cumle katılıyorum ama bu cumle ;
Kucaktan kucaga atlayanlar icin gecerlimidir?

Suna emin ol ki senle hicbir sorunum yok olmazda sadece bu konudaki dusunceni yazarsan sevinirm.

hım neden sadece namus olayına takıldın anlamış değilim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Neden namus denilince hemen akla iki bacak arası yahut cinsellik geliyor ki? Bacak arasında değildir diyorum,konuyu o noktadan uzaklaştırmaya çalısıyorum,peki ya kucaktan kucağa gidenler? şeklinde hemen tekrardan o yöne doğru bir gidişe yöneliyoruz.benim de seninle kesinlikle bir sonumun yok,verdiğim cevap kişisel değil fakat madem sen sormuşsun senin sorun üzerinden gideceğim yanlış anlama.
Öncelikle,şunu sormak istiyorum sadece düşünün.
şimdi ben size "Ali namussuzdur" desem bundan ne anlarız?
Ali,sözünü tutmayan,dürüst olmayan,belki biraz fırlama,güvenilmez bir adamdır.
Peki,"Ayşe namussuzdur" desem ne anlarız?
Tabi ki aklımıza hemen cinsel unsurlar gelir.
Bu bizim temelde en büyük ayıbımızdır.kadınlarımız bile kadınları değersizleştirmeye oldukça meyillidir.İşin sosyal psikolojik boyutunu geçelim tabi,konumuz değil çok fazla.
Kucaktan kucağa gezenler demişsin.
bence namus beyindedir,ve "kucaktan kucağa gezen" tabiri ile - ki bence pek etik durmuyor - bahsini ettiğin kişiler zihnen "namuslu" olma statüsünden çıkmışlardır ki,- yine senin tabirinle - "kucaktan kucağa"
*gezmeye başlamışlardır.önce zihin gelir,sonra davranışlar.(insanı edilgen olarak algılayan bir zihin yapılandırmanız yok ise tabi) ki insanı edilgen,pasif bir canlı olarak algılamak inanılmaz bir kendine güvensizliğin sonucudur kişisel fikrimce.
Namus konusunda sanırım ayrıntılı bir cevap verdiğimi düşünüyorum,son olarak toparlamak gerekirse,namus kesinlike bacak arasında değildir, "kucaktan kucağa gezmek" fiili ile konu yozlaştırılmaya çalısılmaktadır,lütfen oyuna gelmeyin.İnsan edilgen değil etkendir,düşünebilen bir canlıdır, dürtüsel hareket etmez, bacak araları "namussuz" olan kişiler aslında zihnen "namussuz" olmuşlardır.Dediğim gibi, önce düşünce sonra davranış.
Teşekkürler.

Son cevabımdır ciddi sıkıldım.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver