Limonlu Pasta
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 3 su bardağıi un
6 çay kaşığı kabartma tozu
90 gram hindistan cevizi
2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yarım kg tozşeker
250 gram tereyaği
4 adet yumurta
Iki buçuk su bardaği süt Glazür için: Bir buçuk su bardaği pudraşekeri
90 gram (1 su bardagi) hindistancevizi
Yarım çay kaşığı rendelenmiş limon kabugu
4 çorba kaşığı limon suyu Ara malzeme için: 1 su bardağı krema
2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
TARİFİ: Tereyağını eritip soğutun. Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Hindistancevizi, rendelenmiş limon kabugu, tozşeker, eritilmis tereyağı, yumurta ve sütü ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru, yağlanmış kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirin. Fırından alıp, 5 dakika kalıpta tutup, çıkardıktan sonra da telin üzerinde soğutun. Keki enlemesine ikiye kesin. Keklerin arasına limon kabuğuyla karıştırılmış kremayı sürün. Glazür için derin bir kasede pudraşekeri ve hindistancevizini karıştırın. Sürekli karıştırarak limon suyunu ekleyin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip kariştirin. Glazürü kekin üzerine sivayip servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |