Baykal: Anayasa taslağı fiyasko olacak
CHP lideri Deniz Baykal, AKP’nin Anayasa değişiklik paketinin fiyasko ile sonuçlanacağını ileri sürdü. Baykal, “Önce 'Kürt açılımı' diye başlayan süreçte de toplumda büyük bir heyecanlanma, hatta iyi niyetle sahip çıkma gayreti kendisini göstermişti ama kısa bir süre sonra alt yapısının olmadığı, iyi hazırlanmadığı, yanlış çıkış noktalarına dayandığı gözükmüş ve proje ellerinde kalmıştı. 'Ermeni açılımı'nda aynı tabloyu, fiyaskoyu yaşadık. Şimdi Anayasa değişikliğinde de aynı noktaya gelmek üzeredir, gelmektedir, gelecektir” dedi.
CHP lideri Deniz Baykal, Siirt’e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
“AKP YALNIZ KALMIŞTIR”
Türkiye’nin şu anda önündeki ciddi konunun “Anayasa değişikliği konusu” olduğunu söyleyen Baykal, “Bu taslağın açıklandığı günden şu ana kadar geçen süre içinde bazı önemli noktalar aydınlanmaya başlamıştır. Birinci temel nokta AKP bu girişiminde yalnız kalmıştır” dedi.
"AKP, Anayasa değişikliği projesini kendi siyasi parti mutfağının bir iç işi gibi düşünüyor" diyen Baykal, “AKP'li iş adamları dışında hiçbir toplum kesimi bu Anayasa değikliğini benimsememiştir” iddiasında bulundu. |