Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mart 2010, 16:45   #13
Ruhadam
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan: Kürtler asli unsur !

Ne güzel.. Şuanda forumda olmana ve yazacağımı okumana sevindim. Lozan'dan Sevr'den bahsediyorsun peki hadi o zaman biraz daha açalım bu dediklerini ve biraz da günümüze çekelim olayın gidişatını. Ne demiştin "istenilen dilin kullanılması".. Arkadaşım halk eğitimin açtığı kürtçe dili kurslarının ilgisizlikten kapandığı hakkında herhangibir bilgin var mı ? Yoksa araştır söylediğimin uydurma birşey olmadığını gör. Bizim Lozan'da masaya oturduğumuz devletlerden hangisi kendi sınırları içinde kendi dilleri dışında başka dile müsama gösteriyorlar ? Örneğin Fransız'ı ele alalım. Gidip Fransa'da bir Fransız'a ingilizce bir soru sorduğunuzda sorunuzun cevabını Fransız'ca alacaksınız, neden biliyor musunuz ? Bu adamlar bize kendi ülkende başka dillere müsama göster ama benim ülkemde sadece benim dilimi konuş diyecek kadar ırkçı. Cümlende okullarda ki şovenist-ırkçı eğitimden bahsetmişsin. Peki bunuda açalım o zaman. Ben hiçbir tarih yada okul eğitimimde şovenist-ırkçı bir hoca ile karşılaşmadımm. Irkçılıktan kastın senin ilköğretimde ki "andımız"da geçen "Türk'üm, doğruyum, çalışkanım..." ibaresinden ibaretse ise sana kötü bir haberim var bu ırkçılık değildir. Size ezberden bilgileri öğretiyorlar aç gözünü anlayacağınn. İngiltere'nin vatandaşı nasıl ingilizce, italya'nın vatandaşı italyan ise fransa'nın fransız'sa Türkiye'de ki vatandaşların adıda Türk'tür. Bu ülkede eğer biz ırkçı yaklaşmış olsaydık kürtlere, lazlara, çerkezlere, boşnaklara bu insanlardan bir tanesi devletin üst düzey yönetiminde yer alamazdı. Şimdi Allah aşkına hangi ırkçılıktan şovenlikten bahsediyorsunuz ? Allah rıza için bir araştırma yapalım, ırkçı olan ülkeler içinde örneğin İran'da yapalım bu araştırmayı o ülkenin en zenginine bakalım hangi etnik yapıdan geliyor. İran'da bir kürt marketten alış veriş yapabilmek için üstüne başına çeki düzen veriyor ve it gibi muamele görüyor. Alın size ırkçılık. Birde ırkçı olarak nitelendirdiğin Türkiye Cumhuriyeti'ne bir bakalım, Mehmet Emin Karamehmet Türkiye'nin en zengin iş adamı Çukurova Holdingin yönetim kurulu başkanı, peki bu adam kim Mersin/Tarsus ilçesinden sanayici bir ailenin oğlu yani arap kökenli, ibrahim tatlıses, mahsun kırmızıgül, özcan deniz vb. bu isimler çoğaltılabilir. Şimdi hangi ırkçılıktan bahsediyorsun ? Irkçılık yapan bir millet bu insanları nasıl zengin ederler ? ARTIK YORUM SİZE KALMIŞ!

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver