Erdoğan: Kürtler asli unsur !
Başbakan Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında Kürtlerin “azınlık” değil ülkenin “asli unsuru” olduğunu belirtti. Erdoğan şöyle dedi: "Benim Kürt kökenli vatandaşım bu ülkenin azınlıkları tanımına girmez, bu ülkenin asli unsurudur. “
“Tüm arkadaşların kendisini sorgulamasını rica ediyorum” diyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Birbirimizi gerçekten anlayabiliyor muyuz? Kendimizi ötekinin yerine koyup o şekilde düşünebiliyor muyuz? Bizim bu projemiz veya bu süreç sadece Kürt kökenli vatandaşlarımızla ilgili değildir. Niye Alevi çalıştayından rahatsız oluyorlar çünkü farklı bir sorun alanına giriliyor. Çok daha farklı alanlara gireceğiz.”
“NEVRUZ”U KUTLADI
“Nevruz” bayramını da kutlayan Erdoğan, Newroz’un barış içinde kutlanmasını dileyerek, “Bu Nevruz farklı bir Nevruz olsun” diye konuştu. BDP’yi de adını vermeden eleştiren Erdoğan, “Siyasi partilerin ve kitle örgütlerinin sorumluluk çerçevesinde hareket etmesini diliyorum. Bu nevruz farklı bir Nevruz olsun. Siyasi partilerin kendilerini inkar ederek terörist başını özgürlük ve barış adresi olarak göstermesinin kendilerini inkar anlamına geleceğini söylüyorum. Eğer adres gösterirsen ne terör örgütüyle ne de bölücübaşıyla bizler bu konuşmalara müsaade istemeyiz” şeklinde konuştu.
ANAYASA TASLAĞI BUGÜN AÇIKLANIYOR
Erdoğan, “Bugün arkadaşlarım bu taslak çalışmayı muhalefete,STK’lara, medyaya ulaştıracaklar. Sonra da arkadaşlarımız haftaya görüşmeye başlayacak, kendilerini ziyaret etmek suretiyle onların nereleri eleştiriyorlar, bunları alacaklar” dedi.
ERMENİLERDEN ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?
Ermenilerin sınırdışı edileceğine ilişkin söylemlerinin de “art niyetli” kullanıldığını savunan Erdoğan, “Bizim Türkiye'de Ermeni vatandaşlarımızla herhangi bir sorunumuz olmamıştır. Ülkemdeki kaçak Ermenilerle ilgili ifadem ulusal ve uluslararası basında maalesef tamamen art niyetli yaklaşımla kaçak kelimesi atılarak kullanılıyor. Ermeniler'i sınır dışı etmekle kaçak Ermeniler'i sınır dışı etmek arasında fark vardır. Özellikle uluslararası basında sözlerimdeki kaçak kelimesi kaldırılarak bir infial oluşturulmaya çalışılıyor. 6-7 Eylül olaylarının çok büyük hata ve provokasyon olduğunu da ben söyledim. Bana özür dileyin tavsiyesinde bulunanlara da söylüyorum: Biz kimden özür dileceğimizi biliriz. Milletim ne yakıştırıyor benim için o önemli.” |