Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Mart 2010, 03:57   #4
Çevrimdışı
Lucifer
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 0 etkisiz elemandır




Selin, 7'nci sınıfa tekrar dönmüş gibi hissettim bi anda:p

Rasyonel sayılar falan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"Sıfır bana kalırsa, hayatın tam anlamıdır. Bazen gerçek, bazen yalan, bazende aslında gözünün önündekini görmektir."

İşin matematiksel yanını bırakırsak, yaşam ve ölüm arasındaki incecik çizgi aslında sıfır. Bir gün yoksunuz, sonra birşey oluyor bir bakmışsınız ki, hayatınız başlamış sıfırdan...

`sıfır bir değer değildir,bir sayı bile değildir,ancak başka bir sayının yanına gelince değerli olur,tıpkı sevda gibi.
sevdanında tek başına bir değeri yok,illede biri olmalı,sıfır ne kadar çoksa sayı o kadar çoğalır.sevda ne kadar çoksa insan o kadar çoğalır büyür.
biri deseki sevdamı al kendine ekle,bir ömürle çarp,sonra sonsuza eşitle.yine değeri sıfırmı olur acaba?
´

İşin matematiksel yönüyse;


`Onluk sistemin bir üstünlüğü, sıfır rakamı için ayrı bir işaretin (sembolün) bulunmasıdır. Sıfır işaretinin, gerektiğinde basamaklara (hanelere) yazılması gerekmektedir. Aksi halde, boş bırakılan basamak (hane) birçok yanlış anlaşılmalara sebep olur. Örneğin : Bugün, rakamla 407 şeklinde yazdığımız, dört yüz yedi sayısını, sıfır işareti kullanmadan, 4.7 veya 4 7 (4 ve 7 nin arası biraz boş bırakılarak) şeklinde göstermek mümkünse de, anlam bakımından birçok karşılıklara sebep olabilir.
Sıfır kavramını (fikrini) ilk olarak, hangi medeniyet içerisinde ve kim tarafından ortaya konulmuş (kullanılmış) olduğunda, kaynaklar hemfikir değildi. Bununla beraber, Eski Hintliler'de, milattan sonra 632 yılından itibaren sıfır için özel bir işaretin kullanılmış olduğunu, zamanımıza kadar intikal eden belgeler göstermektedir.
Eski Hintlilerden kalma kitabelerde (yazıtlarda) görülen, rakam ve işaretler, günümüzde "Hint-Arap sistemi" olarak adlandırılan sisteme göre benzerlik olduğunu, ve nümerik (terkiym) sistemin, o devirde kullanıldığını göstermektedir. Daha sonraki yıllara ait kitabeler, sayılarda, rakamın kendi zat'i değeriyle vaz'i (konum) değeri, (yani sayı içindeki anlam değeri) arasındaki bağıntının bilindiğini, sıfır anlamını veren,"0" gibi bir işaret kullanıldığını da göstermektedir.
Sıfır için, ayrı bir özel işaretin bulunuşu ve basamak fikrinin ustaca kullanılışı, onluk sistemi (decimal), sadece matematiğin değil, ilim dünyasının, en elverişli sistemlerinden biri yapmıştır. Onluk sistemin bu hali için, Fransız matematikçi Pierre Siman Laplace (1749-1827), bu konuda "Dünyanın en faydalı sistemlerinden biridir." demektedir.´

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver