|
BaRoN Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Ne Osmanlı Ne Selçuklu Laiklik sistemi rejimi ile hükmetmedi..
Laikliğin tarihi fransız ihtilalinden sonradır. siz olmayan şeyi olmuş gibi göstermeye çalışıyorsunuz yani sizinki tamamen hayal ürünü ..
Osmanlıda iki tür yargılama vardı birincisi; şeri hüküm ikincisi ise; örfi hüküm. Müslüman olan insanlar Şeriata göre yönetiliyor ve yargılanıyordu. Gayri müslimler ise kendi din yada örf'lerine göre yargılanıyordu. sağdece bir müfettiş görevlendiriyordu dava adilmi değilmi.
gerçekten siz ne söylediğinizi bilmiyorsunuz siz tarihinizden bi habersiniz.
samimice gidin bir tarih hocası bulun ve bu konuyu öğrenin... ----------
Ha birde aklıma gelmişken yazayım Ulu Hakan 2. Abdulhamid Han Hz.leri Elmalı Küçük Hamdi Yazır'ın fetvası ile tahtan indirilmiştir. Elmalı Küçük Hamdi Yazır'da Şeyhül İslam'da görevli bir Alim, Hoca ve Vaazdır.. laiklik ile yönetilen bir hanedanlık nasıl olurda Şeyhül İslam'ın fetvasını dikkate alır? biraz beyin jimnastiği yapın! özellikle bu örneği verdim çünkü Osmanlının son dönemleridir lakin Şeriat hala geçerlidir...
|
Yavuz yazdım sen Abdulhamid'E kadar gitmişsin.Her neyse bence laikliğin tam anlamını kavramalısın önce , nedeni ise ; örfi ve şeriat demişsin doğru o kanunlara göre yargılanıyo ama o yargılama kararlarını halife mi alıyodu? halife mi yargılyodu yoksa HAKAN mı? Bence onu öğren sonra gülüp ders almamızı tavsiye et.Önce aradaki farkı kavra derim.Yok halife alıyodu diyosan kararları sen uğra Tarih öğretmenine zira ben uğruyorum sana da tavsiye ederim.