Mynet Sohbet Suncusunda, görev yapmış birisi olarak bir kaç şeyde benim söylemem yanlış olmaz sanırım...
1.) Sunucu ortalaması, en son luser'te,
6108 kişi sunucuya giriş yapmış ve çıkmış olarak gösterilmiş. Bu kadar büyük bir sunucununda bir çok eskiği var.
Forum içerisinde, günlük online olan arkadaşlar'da hatırlayacaklardır ki,
- Mynet Sohbet Yönetimi değişti.
- Mynet Admin\Operinin yaptıkları.
- Mynet Özel Oda Sorunları.
- Mynet Operhelp'te olan sorunlar.
- Mynet Saldırı
Bu tip sorunlar ve istekler'le buraya gelen bir çok kullanıcı mevcut kısacası
Yönetim eksikliği, iletişimsizlik, bilgi ve tecrübe eksikliği mevcut. Başlarındaki kişiler belki uzun yıllardır Sunucu içerisinde bulunan kişiler olabilir ama yönetim konusuna geldiğinde, pekte aktif olan kişi(ler) değiller.
2.) Sunucu "Oper\Admin" genel olarak komut bilgisi bulunmamaktadır. Hep kulaktan dolma, sağdan soldan yardım alınarak ayakta tutulmaktadır.
Örnek verilecek olur ise; "Spamfilter'de, bir kelime eklemesini bilmeyen, X-Line açamayan, NickServ'de sadece nickini şifrelemeyi bilen" kişiler orada IRCop (Global Operatörlük) yapmaktadır.
3.) Mynet Sohbet Sunucusu'nda, Online yardım alabilecekleri sadece #yardim odası mevcut. Evet #operhelp'te mevcut ama, orada pek yardım verildiği söylenemez şu sıralar. Kişi Global mesaj atar "
Özel oda sorunları için #operhelp'e gelebilirsiniz." diyerek fakat oda
(+i Davetsel moddadır.) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 4.) Nick ve kanal sorunlar çok olmaktadır. Nicklerin droplanması, odaların kapatılması vs. ve son dönemlerde, Nick ve kanal DB'lerinin sürekli olarak X kişiler tarafından ele geçirilmesi bunlar çok sık olmaya başladı.
5.) Global Op (Myops) IRChelper olarak görevlendirilen kişilerin, özel yada genellerde bir çok eksiklikleri ve deneyimsizlikleri mevcut.
Hep sorunlardan, bahsettim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bunların çözümleride elbette yine MYNET A.Ş tarafından çözülecektir. Fakat Rumuzlar değişiyor, kişiler değişmiyor özellikle buna çözüm bulunması gerekmektedir.
Yönetim konusunda ise (Kişisel düşüncem); IRCop, Op, Sops, olarak görevlendirilen kişilerin
"IRCServices/Komut" konusunda bilgilendirilmesi, kullanıcılar'a karşı saygı, sevgi ve dürüst olmalılardır.
Bu tip düzenlemelerle MYNET Sohbet Sunucusu daha ileriye gideceğine ve şu görülmekten bıkılan
"yinemi mynet?" sorularının önüne geçeceğine inanmaktayım.
Surç-i lisan ettiysek, affola.. iyi forumlar..