|
Ruhadam Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Baron'u savunacağım hiç aklıma gelmezdi;
Öncelikle şunu belirteyim ki dindar olmak, dinci olmak gerici olmak demek değildir. Bkz. Mimar Sinan, Pir-i Reis, Barbaros Hayreddin vb. bu örnek çoğaltılabilir. Bu insanların hepsi dindar bir o kadarda ilerici insanlardı. Şunu söylersen katılırım sana; birileri dini alet edip bilimden uzaklaşmasını sağlıyor insanların bu yanlıştır. Buna bir diyeceğim olamaz fakat sen kalkıp dindar olan insanları Akp'yi sevmediğinden ötürü gerici olarak nitelendirirsen üzgünüm arkadaşım ama çok büyük hatalara düşersin. Bende akp'yi en az senin kadar sevmiyorum, ancak bütün akp'lileride gerici olarak nitelendiremiyorum.
Gelelim konuya Marx'ın bu sözü söylediği dönemi incelersek ve biraz kısıtlama getirirsek çokta hatalı bir söz sayılmaz açıkcası.. Kısıtlamadan kastım sözün söylendiği dönemde kilisenin yaptığı icraatlar yani Hristiyanlıkta ki tekel zihniyeti. Biraz hatırlamak gerekirse bu zihniyetin nolduğunu dünyanın yuvarlak olduğunu söylediği için bir insanın kafasını kesmeye yeltenmesi, sara hastası olan insanları cadı olarak nitelendirip yakması. evet bunlarıı din adına yapan bir zihniyet tamamen beyinleri uyuşmuş bir zihniyettir. Bu söz tamamen doğru diyemeyeceğim gibi bu söz tamamen hatalıda diyemiyorum. İnanmış bir müslüman olarak kendi dinimin beynimi uyuşturduğunu hiçbir şart altında kabul edemem. Zira islamiyet beynimizi uyuşturuyor olsaydı hristiyan din adamlarının sara hastalarını yaktığı dönemde benim din adamlarım onları tedavi ediyor olmazdı.
|
Aklın yolu birdir... güzel bir açıklama.olayı bu şekilde değerlendirirsek daha nesnel ve temellendirmiş oluruz.