Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mart 2010, 16:28   #7
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Karl Marx 'in "Dinler Morfindir" Sozune katiliyormusunuz ?

KuSuRSuZ Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Nickolas > herşeye açıklama zorunluluğu hisseden biri için, henüz algılama kapasitesine ulaşamadığı ihtimalini göz ardı ederek bu tür yorumlar yapması doğal.

Kark marx icin bu sozu kesinlikle kabul etmiyorum , Yasadigi cevreyi ve olaylari cok cok iyi algilayabilen ve cozum ureten bir bilim adami ve filozoftur. Materyalizim , idealizm karsisinda aciz kaldigi konular vardir mesela "Varolus".. Pentagram arkadasimiz dinlerin dogmatik oldugundan bahsetmis lakin yorumun basindaki sozuyle sonundaki sozleri celisiyor . Saygilarimla ..

Öncelikli olarak Din ve Din Felsefesi arasındaki farkı gözetiniz sonra cümlelerimin çeliştiğini söyleyiniz.Sen hem ben forumun çeşitli yerlerinde ben müslümanım (sünni-şafii yanlış hatırlamıyorsam..) diye bahset hemde gel Ateist bir adamın düşüncelerini bana savun.Ben de sosyal bilimciyim ama akıl var nizam var bilader Materyalizm maddenin ancak ve ancak doğa yasalarına bağlı olarak kendi kendini var edebileceğini savunan bir düşünce bu sayede Allah olgusu tamamen reddetmiş oluyor.. Ben senin gibi hem müslümanlık taslayıp hem de atesit bir adamın düşüncelerini savunamam kusura bakma.. bu konuda nesnel olamayacağım.Allah'ın verdiği mutlak aklı Allah yolunda kullanmak en hayırlısı olacak.Ona şirk koşarak değil zannımca.. Ve ayrıca Karl Marx bu sözünü içinde yaşadığı toplumsal şartlara göre söylemiştir.Yani kilise otoritesine karşı bunu da gözardı etmeyiniz.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan