Son yazım olacak demistim ama tutamayacagim lutfen yazdıklarımdakı tarihlerede bakınız. 1920'de yani ne daha tam bir milli mucadele var nede kazanılmıs zaferler... Dahası saltanatın kaldırılacagı kimsenin aklından bile gecmiyor. Yapmayın lutfen yorumlar ile tarih'te kişilere ithamlarda bulunulamaz.
|
Alıntı: |
Genelkurmay'da bulunan ve benim amacımı bir dereceye kadar sezinleyen kişilerle görüştüm. Müfettişlik görevini buldular ve yetkiyle ilgili yönergeyi de ben kendim yazdım. Dahası, Harbiye Nazır'ı olan Şakir Paşa bu yönergeyi okuduktan sonra imzalamaktan çekinmiş, anlaşılır anlaşılmaz bir biçimde mühürünü basmıştır." |
Bunu soyluyorsunuz ve bir yargıya varıyorsunuz kımler ile gorustugu neden soylenmemis. Allah aşkına harbiye nazırı dediginiz kişi savastan sorumlu bakan yanı o ankı kosullarda devletın en ust duzey askeri sorumlusu. Daha kımınle konustugunu soruyorsunuz.
----------
Mustafa Kemal icin ne cıkar koruma ortadan kalksa biliyor musunuz. Ozel hayatı tabi buda bazılarınızın agzının suyunun sımdıden akmasına neden oluyor...