Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Mart 2010, 15:41   #11
KuSuRSuZ
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ozgurluk Nedir ? Ozgur Yasayabiliyormuyuz ?

Isabel Hanim ; Postunuzun tamamini okudum ve okurkende keyf aldim , lakin Son kismina biraz takildim ve cevap vermek istiyorm .. ( Sizin Ozgur dediginiz Irademle cevap )
IsaßeLL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gayet özgürüz daha ne istersiniz bilmem ki hayatta ..Doyumsuz olmanın aç gözlülüğün anlamı yok ..

Bu Sizden Alinti ;

Buda Benden : Lakin bana gore.. "BIRIMIZ BILE OZGUR DEILSEK , HEPIMIZ TUTSAGIZ DEMEKTIR" .. Saygilarimla..
..
Simdi Ozgurluk sadece sizin icinmidir tum dunya halklari icin mi ? Ben Doyumsuzum Ac gozluyum "DAHA FAZLA OZGURLUK ISTIYORUM HEM KENDIM ICIN HEM TUM INSANLAR ICIN"

Sonra Dusundum yine ozgur irademlemi Sana cevap verdim ? HAyir .. "Nedensellik yasasi" bilirmisin Sartreyi ? Cevap yazdim cunu bir "Neden" beni buna zorladi .. Salt mantiginizla ozgur oldugunuzu soyleyebiliyorsunuz .. Yani Kaderin varligiina inaniyorsam , yoklugunuda sorgulamam gerekir ... Ozgur olmak sizin dediklerinizden farkli birseydir.
Sartre ise bunun aslinda lanetli bir ozgurluk oldugu kanisindadir. "Insan ozgurluge mahkum edilmistir" der. "Kendini kendisi yaratmadigi halde ozgur oldugu için. Kendisi secmeden dunyaya getirilip sonra yaptigi her seyden sorumlu oldugu için." .. Der Jean Paul Sartre ..
"Bilinc" den bahsettim cunku Hayati ozgurlestiricek olan yine kendimiziz , Ozgur olmak once kendini ozgurlestirmektir .. ALLAH;in Hikmetinden Sual olunmaz suphesiz , ama koru korune inanmak , inandigin Dini , ideolojiyi sorgulamamak en buyuk "Cahilliktir" . Saygilarimla ..

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver