|
BaRoN Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
şöyle düşünelim bir mucit bir makina icat etti eğer onun nasıl kullanılması gerektiğini yada arıza yapınca neler yapılması gerektiğini yazmasa o makina ne işe yarar, nasıl çalışır, nereden açılır, nereden kapanır ne yaparsak bozulur yada tamir ederiz v.s bunları biz nereden bilecez tabikide kullanma klavuzu sayesinde bilebiliriz. işte bizi Yaratan Yüce Mevlamızda insanların insan gibi yaşayabilmesi için bizi bize - bizi aciz aklımıza bırakmamış (zati bizi bize bıraksaydı burada büyük bi adaletsizlik olurdu.) ve Elçiler göndermiş ve onlar aracılığıylada İlahi kitaplarını göndermiş.
Diğer yorumlarına yorum yapmayacağım. bu konuda Allah rızası için elimden geldiğince bilgim dahilinde kısa ve öz açıklama yapmaya çalıştım...
Şunuda unutmayalım 'Kader' konusu bir çok alimi, veliyi v.s cehennemlik etmiştir. eğer ben İman ettim ve Dinim İslam diyorsan akıl bir yere kadar sonrası tam beat ve teslimiyettir. aksi takdirde küfre gidersiniz. Selam ve dua ile... |
Sevgili Baron ; Konuya olan alakandan ve aciklayici mantikli postundan dolayi oncelikle tskler. Lakin Senin gibi dusunelim.. Bir bilgisayar programcisi dusun , bir program yapiyor fakat yaptigi program istedigi gibi calismiyor, onun istedigi kdr aklilli deil yada istedigini yapmamadi program..Suc Programcidami Programdamidir ? "KAder" Konusu bir cok alimi dinden etmistir diyorsun , kimse farkinda olmadan dinden cikmaz derim bende .. Inanclari zayif insanlarmiski cikmislar islamdan .. "Kader" i Tartisiyoruz diye Kimsenin Dinden cikacagini kufre girecegini sanmiyorum .. Saygilarimla ..